diumenge, 29 de juliol del 2007

M'HA AGRADAT


M’ha agradat el dibuix que s’ha triat per les Santes d’aquest any. M’han agradat els colors i els tons que ha triat l’artista de la il·lustració.

M’ha agradat que sigui la mà closa d’en Robafaves, que com tots sabem és el gegant més representatiu de la nostra ciutat. M’ha agradat que sigui una idea original d’en Marc Prat i no un plagi camuflat d’algú altre, com va passar anys endarrera.

M’ha agradat veure com ha quedat de bé al pit de la gent que ha comprat la samarreta de les Santes d’aquest any, i veure com la passegen cofois i amb orgull pels carrers de Mataró.

M’ha agradat que aquest any puguem felicitar al nostre ajuntament per haver tingut gust al triar un dibuix identificatiu de la ciutat de Mataró que segur deu haver agrada’t a quasi tothom. Bona Festa Major.
David Morgades i Clopés

divendres, 20 de juliol del 2007

QUI NECESSITA LA CORONA?


La revista el Jueves ha estat víctima de la censura moderna a causa de l’últim número que ha publicat. En l'exemplar es fa una sàtira d'alguns dels components de la família reial fent l´ acte sexual. La ironia fa referència a l’ajut de 2500 € que rebran els ciutadans per part de l´estat per fill nascut.
Segons els mitjans d’informació els autors poden ser imputats per un delicte contra la corona. Realment escandalós, sí senyor, és que no se’ls pot tocar als que viuen dels altres sense fotre brot, només faltaria!.
Si fem memòria l’estat espanyol era una república i l’únic motiu pel qual ara és un estat monàrquic és perquè va ser condició indispensable per instaurar la democràcia. Va ser l’última voluntat del terrorisme franquista. No es va fer cap consulta al poble, va ser una imposició que es va tancar hermèticament dins d´una llei inflexible, que és diu constitució.
Què diferència a una persona que neix amb un suposat títol d´ una altra que neix en una casa d’un que no té títol, res de res, perquè això de la sang blava ja no s’ho creu ningú.
La monarquia en el segle XXI és un arcaisme destinat a un museu i no hauria de tenir futur en una societat moderna. Cal posar-la dins d´ un bagul i llençar la clau al fons del mar.
En la societat moderna tothom hauria de pencar per guanyar-se les garrofes, sense diferències. O no tots neixem de la mateixa manera?.

David Morgades i Clopés

dijous, 19 de juliol del 2007

SOSSAGRADAFAMILIA.ORG


Un grup de persones sensibles al projecte socialista del túnel de l’AVE que ha de passar per sota la Sagrada Família, ha fet un vídeo on es pot veure com s’ensorra el patrimoni artístic més important de Catalunya.


El vídeo, que el podeu veure a http://youtube.com/sossagradafamilia , és la simulació d’un telenotícies que retransmet la filmació de l ´esfondrament de l’obra més important d ’Antoni Gaudí. Patrimoni no només dels catalans sinó de tota la humanitat.
Si això es convertís en realitat per culpa de la tossuderia socialista que no voler escoltar la veu del poble, seria un daltabaix tan gran que el sistema polític es veuria greument afectat.
Tan de bo el Sr. Hereu, no sigui tan arrogant i demani als seus companys de Madrid que s’ho pensin i busquin alternatives per evitar el que pot ser la catàstrofe més important a Barcelona des dels bombardeigs de la guerra civil.

David Morgades i Clopés

dimecres, 11 de juliol del 2007

EL FUTUR DE L'ANXANETA VELLA


L’antiga Anxaneta del Camí Ral, servirà de pont per un nou col·legi de primària que s’ha de construir a Mataró.
Però i després, que passarà?. Sempre ha estat un edifici emblemàtic pel barri de l’havana, on molts mataronins han cursat els seus estudis de primària i molta gent hi ha dedicat gran part de la seva vida a ensenyar als altres.
Si no vaig errat els plans de futur per aquesta escola són fer-hi un carrer que vagi des del c/ Colon fins al Camí Ral, i si sobra espai, evidentment aprofitar ja de pas per fer-hi alguns pisets, d’aquests que surten tan bé de preu i que estan a l’abast de tothom.
Ens diuen que el barri de l’havana ha d’augmentar tan i tan de volum de població, però en cap moment fan referència a la millora i ampliació dels serveis als ciutadans que hi viuran.
Jo dic que espais com el de l’Anxaneta, tan preuats, que poden servir per fer-hi moltes coses pels veïns no s’han de perdre fent carrers innecessaris i possiblement interessat, ja que al darrera d’això hi ha expropiacions a veïns del c/ Colon.
Si volen "noves idees" els hi diria que podrien fer-hi: una biblioteca, un espai per joves, un espai esportiu, un espai de formació, mil i una coses, però no un carrer que no interessa a ningú. Això només perjudicarà a uns veïns que es veuen atrapats sota al feudalisme modern de l'Ajuntament, que els treu de casa seva, i només els hi dona un copet a l’esquena i els hi diu: “ja t’ho faràs”.
El temps ho dirà però molt han de canviar les coses o perdrem una oportunitat per fer millores al barri de l’havana, que a la llarga potser haurem de lamentar la manca de previsió de l’Ajuntament en matèria de sol destinat al servei dels ciutadans.


David Morgades i Clopés

dilluns, 9 de juliol del 2007

CAT IS NOT SPAIN


El jovent de CDC, ha fet un ventall amb la forma de Catalunya, on es pot llegir “Catalunya is not Spain” i que va adreçat als turistes que visiten el nostre país.
Sincerament em sembla una iniciativa molt bona per tal de fer conèixer el sentiment de país als nostres veïns europeus.
Que CDC sempre ha estat un partit que voldria una Catalunya independent hi ho sap tothom, però el que marca la diferència amb partits com ERC o d’altres similars, és la ideologia econòmica i de formes. En canvi sí compartim la il.lusió de veure algun dia la nostra terra lliure del feudalisme espanyol a la que està lligada des de fa tan de temps.
No deixa de ser curiós que la ministre Chacon digui que Catalunya no tornarà a tenir un altre Zapatero, jo em pregunto que ha fet en Zapatero pel nostre país?.
Una olla de grills és el que hi ha a la moncloa, el problema de l’estat espanyol és que sembla que només pugui governar el PSOE o el PP, i si hem de triar entre un o l’altre la veritat és que ho tenim fumut, ja que el que ens ofereixen els uns i els altres per Catalunya i res, és el mateix.
Veient el panorama no m’estranya que els nostres joves facin l’intent de donar a conèixer la Europa la realitat del poble Català, no us sembla?.
David Morgades i Clopés

dissabte, 7 de juliol del 2007

HUMORISTES D'ÈXIT


Que en saben de fer riure els socialistes, la veritat és que tenen un do virtuós per l’humor groc que esfereeix. Ara resulta que el traspàs de Renfe a la generalitat és obra i art del Sr. Montilla i que van ser els socialistes catalans els que van fer el pacte perquè s’aprovés el mini estatut a Madrid. Evidentment deixen clar que CiU no hi va tenir res a veure en tot això, només faltaria, el molt Honorable Sr. Montilla és l’arquitecte suprem de tot aquest afer de país.
Crec que els acudits de la ministre De la Vega són dignes dels més grans humoristes de la història, potser en Buenafuente faria bé de convidar-la al seu programa de frikis, potser li pujaria l´ audiència i tot.
Jo els recomanaria que mengessin cues de pansa que potser així no tindrien aquesta amnèsia profunda que exhibeixen tan sovint.


David Morgadesi Clopés

divendres, 6 de juliol del 2007

POSEM-HI LA BANYA


A Pamplona s’ha fet una manifestació en contra del món taurí i dels espectacles pròpis del coliseu de l'antiga Roma, que encara es practiquen a l’estat espanyol.
De fet, no fa pas gaire a Barcelona vam poder veure als músics, Sr. Serrat i Sr. Sabina presenciant un d’aquests espectacles tan denigrants i salvatges. Tots dos junts gaudien cofoiament del patiment del miure de torn, mentre un sàdic li clavava banderilles i es feia el mil homes davant dels espectadors que omplien la plaça de toros de Barcelona.
Sembla mentida com en el segle XXI encara hi ha persones que al igual que els antics romans necessiten veure el patiment d’un ésser viu per disfrutar, formant part i sent còmplices d’un espectacle públic sagnant i propi d’una societat primitiva i molt distant a ser humana .
Ells sabran però, cada vegada som més els que donem suport a que els polítics facin una llei que prohibeixi aquestes bestieses i aboleixin aquests espectacles de la societat moderna.


David Morgadesi Clopés

dilluns, 2 de juliol del 2007

EL TRIENGANY



Si partim de la base de que és el poble qui ha de decidir qui vol que el governi, i que per això fa servir un dret constitucional tan preuat, no s’entén que el partit que guanya les eleccions no pugui governar.
Després, els polítics es lamenten de les altes abstencions i amb tota la demagògia del món busquen excuses per justificar-se.
La societat catalana n’està fins al cap de munt de que li prenguin el pèl, i no es molesta a perdre el seu temps per anar a votar, perquè sap que després vindran els descobridors de la sopa d’all i els hi aixecaran la camisa.
Si realment tres formacions polítiques s’entenen tan bé, doncs que facin un sol partit i es presentin sota un sol nom, i si el poble el vol votar així serà, però no perquè aquests espavilats de corbata fluixa ho provoquin.
Veurem què pensen fer en un futur, perquè si això no canvia, no caldrà que facin comèdia, i que diguin clarament que no deixaran mai al poble poder escollir lliurement a qui vol de president.

David Morgades i Clopés