dimarts, 20 de febrer del 2007

LA NEGRÓ DE LA FOSCOR A MATARÓ


La nit és solitària i negre com el carbó, moltes vegades l’enllumenat públic és insuficient als carrers. És una situació idònia perquè els malfactors facin ús de la manca de vigilància i llum per fer delictes a la nostra ciutat, especialment dels tipificats contra la propietat .
La seva especialitat sol ser els vehicles estacionats al carrer, obrir comerços que a la nit que romanen tancats, forçar portes d’empreses que no treballen en horari nocturn, etc, etc.
La manca d’efectius policials al nostre municipi alhora d’anar-nos-en al llit fa patir, no en podem culpar als professionals que fan el que poden i amb eficàcia, sinó a la poca planificació i previsió d’aquí li correspon tenir-la, i els mitjans que sempre queden curts per part de l’administració local.
Crec que és per replantejar el fet d’incrementar la vigilància policial en l'horari nocturn, al menys mentre hi hagin mussols desperts. Triplicar els efectius policials seria sinònim de son profund per part dels ciutadans i de confiança cap als que ens han d’ajudar a sentir-nos segurs.

David Morgades i Clopés