dijous, 20 de març del 2008

CHANTAL SÉBIRE I LA NECESSITAT DE LEGALITZAR L’EUTANÀSIA:


Europa fa temps que viu fent-se aquesta pregunta “Eutanàsia sí o no”. El cas de Chantal Sébire hauria de fer pensar als governs del món sobre si tenen dret a negar una mort digna a una persona amb una malaltia incurable que viu només per patir dolor. Penso que s’haurien de crear uns tribunals d’avaluació pel dret a l’eutanàsia encarregats de valorar cada cas i dictaminar-ne una sentència coherent i argumentada. La Chantal estava afectada per un tumor incurable i la justícia li va negar el seu dret a tenir una mort digne perquè les lleis no ho permeten. Bé doncs l’únic que han aconseguit és que aquesta persona portés a terme la seva demanda pel seu compte i que l’estat se’n pugui rentar les mans al ser suïcidi. Obligar a viure a una persona com la Chantal Sébire que demana morir per pròpia voluntat i amb plena consciència d’actes ratlla el sadisme.
Això és amagar el cap sota l’ala i no voler afrontar un problema social que s’ha de resoldre. Vull destacar la valentia d’aquestes persones per fer públic el seu dret a morir dignament i denunciar la poca implicació política i jurídica dels seus governs. S’ha d’evolucionar en aquest sentit i legalitzar l’eutanàsia a Europa i al món, això sí, prèviament avaluada per professionals i amb una sentència judicial que l’autoritzi. Descansa en pau Chantal, el teu patiment ja s’ha acabat.


David Morgades i Clopés

UNS BARRUTS I ELS ALTRES AMB EL LLIRI A LA MÀ:


El PSOE i el PSC han fet una interpretació teatral digne d’esment. Ara resulta que el Sr. Zapatero renya a la seva filial a Catalunya per l’augment de vots del PP en detriment de vots socialistes a les espanyes per culpa de l’estatut català. Després del gran suport ingenu que els hi va donar la societat catalana a les últimes eleccions, ara tenen la barra (habitual en els socialistes) de dir que l’estatut català ja no és prioritat. Quines penques i poca vergonya! Que serveixi de lliçó als que han donat suport incondicional al PSC pensant que en podrien treure profit per Catalunya.
Ha quedat demostrat que pels interessos catalans un PSOE fort a Madrid és igual de nefast que el PP al govern espanyol.
Si al menys tinguéssim un govern a la Generalitat que ens defensés i que lluites per tenir més autogovern seria una altre cosa, però el PSC només baixa les orelles a les ordres del seus amos de Madrid. I d’ERC què en podem dir, doncs que van amb el lliri a la mà esperant que els socialistes catalans demanin millores de finançament als socialistes de Madrid.
Il·lusos, a casa del sabater sabates de paper.

David Morgades i Clopés