dimecres, 11 de juliol del 2007

EL FUTUR DE L'ANXANETA VELLA


L’antiga Anxaneta del Camí Ral, servirà de pont per un nou col·legi de primària que s’ha de construir a Mataró.
Però i després, que passarà?. Sempre ha estat un edifici emblemàtic pel barri de l’havana, on molts mataronins han cursat els seus estudis de primària i molta gent hi ha dedicat gran part de la seva vida a ensenyar als altres.
Si no vaig errat els plans de futur per aquesta escola són fer-hi un carrer que vagi des del c/ Colon fins al Camí Ral, i si sobra espai, evidentment aprofitar ja de pas per fer-hi alguns pisets, d’aquests que surten tan bé de preu i que estan a l’abast de tothom.
Ens diuen que el barri de l’havana ha d’augmentar tan i tan de volum de població, però en cap moment fan referència a la millora i ampliació dels serveis als ciutadans que hi viuran.
Jo dic que espais com el de l’Anxaneta, tan preuats, que poden servir per fer-hi moltes coses pels veïns no s’han de perdre fent carrers innecessaris i possiblement interessat, ja que al darrera d’això hi ha expropiacions a veïns del c/ Colon.
Si volen "noves idees" els hi diria que podrien fer-hi: una biblioteca, un espai per joves, un espai esportiu, un espai de formació, mil i una coses, però no un carrer que no interessa a ningú. Això només perjudicarà a uns veïns que es veuen atrapats sota al feudalisme modern de l'Ajuntament, que els treu de casa seva, i només els hi dona un copet a l’esquena i els hi diu: “ja t’ho faràs”.
El temps ho dirà però molt han de canviar les coses o perdrem una oportunitat per fer millores al barri de l’havana, que a la llarga potser haurem de lamentar la manca de previsió de l’Ajuntament en matèria de sol destinat al servei dels ciutadans.


David Morgades i Clopés