divendres, 17 d’agost del 2007

SER PATRIOTA


Sentir-se Català, sentir Catalunya al cor, tenir les quatre barres com a única senyera, la barretina vermella i el porró com a símbols de tradicions pròpies, parlar amb la llengua de la terra a tothom sense girar-la, parlin el que parlin els demés.
Tot això són trets característics que entre d'altres és podrien atribuir a un bon patriota català, però quants ciutadans de Catalunya ho senten això?
Avui al nostre país hi viuen catalans que són fills i nets dels immigrants espanyols que acabada la guerra civil van venir en massa del país veí al nostre, catalans d’origen africà, catalans d’origen sud-americà, ........
Aquests ciutadans també són catalans, però són patriotes? Algú els ha explicat que és Catalunya?, saben diferenciar viure a l’estat espanyol de ser espanyol?
Amb un govern manat per succedanis d’un partit polític espanyolista- i que ho es tan o més que el PP- ho tenim magra per aconseguir que els nous catalans se sentin patriotes de la terra.
És llastimosa la realitat en la que vivim i el futur que ens espera ben negre. Només podem esperar un govern que vulgui treballar de valent i que no decaigui en el desànim al veure com ha retrocedit el catalanisme en els últims anys a la nostra societat. ho podem agrair entre d´altres al fet de tenir a la generalitat presidents espanyolistes .
Si no hi posem fre, la nostra identitat passarà amb els anys a ser oblidada i tota la història del poble català no haurà servit per res, ni els seus patriotes, ni les persones que van donar la vida per defensar la terra. El colonialisme espanyol haurà guanyat.
David Morgades i Clopés