dimecres, 30 de maig del 2007

PER QUÈ ABSTENCIÓ?


Després d’haver vist l’alta abstenció que s’ha manifestat en aquestes eleccions municipals tinc la sensació que alguna cosa no va bé a la política catalana.
Hi haurà motivacions de tots colors i arguments, però penso que la principal és que els partits polítics de sempre no han sabut evolucionar al mateix ritme que la societat .
Penso que, malgrat encara hi ha molts ciutadans a qui ens importa el nostre país i la nostra identitat, també és cert que hi ha una gran majoria de persones que tenen com a única prioritat arribar a cap de mes, o el preu salvatge de l’habitatge, o la pressió a que se’ls sotmet amb sancions excessives per infraccions lleus, o la precarietat laboral, o els preus dels geriàtrics, o la manca de places d’escoles bressols públiques, o .......
Penso que si el programa electoral d’un partit incolor hi constessin solucions a aquests problemes la gent no es quedaria a casa a l’hora d’anar a votar.
Crec que els nostres representants electorals han de fer un acte d’autocrítica i començar a reinventar la política per potenciar l’interès social a l’hora de fer ús d’un dret constitucional tan fonamental com el del vot.
El temps ho dirà.