dilluns, 20 d’agost del 2007

ELS LÍMITS DE LA REALITAT


El diari “El periodico” va publicar ahir una entrevista a la portaveu del PP al parlament de Catalunya, la Sra. Carina Mejias, on aquesta senyora manifestava el seu desacord perquè segons deia a Catalunya no hi ha llibertat per escollir la llengua.
Sincerament crec que té tota la raó del món, i tan que té raó, el que passa és que va cometre l’error d’equivocar-se d’idioma, quan es referia al castellà en vers del català.
D’exemples en tenim molts, podem dir que és veritat que quan vas al cinema no pots escollir veure la pel·lícula que vols en Català, ni en DVD, que és veritat que quan compres un joc per PC no el trobés en Català, que és veritat que hi ha molts llibres i còmics que no es tradueixen al català, que és veritat que l’etiquetatge dels productes que consumim és minoritari en català, ..........
La llista d’exemples de discriminació lingüística és tan llarga que no em capficaré per posar-los tots.
La Parlamentaria del PP deu viure fora dels límits de la realitat, del que hi ha als carrers de Catalunya. Potser és que no surt de casa seva, que no veu la TV, i que no llegeix el diari, i per aquest motiu ha fet aquestes declaracions tan errònies i desviades.
La trista realitat és que molts sí veiem com la llengua dels nostres avantpassats es consumeix per moments i per si fos poc hem d’escoltar declaracions com les de la Sra. Mejías que t’ericen els pèls del nas .
Si voleu algun exemple del que dic, aneu a la Catalunya Nord on pràcticament el català és una llengua de museu històric de llengües mortes. De segur que l’objectiu dels integrants del partit popular seria aconseguir el mateix èxit que va obtenir el govern francès a la part nord de Catalunya colonitzada per França. Doncs aneu bé per anar a Sants.


David Morgades i Clopés