dijous, 5 de juny del 2008

LA TERCERA HORA D'ESPANYOLITZACIÓ DEL PSC:



Com és possible que es vulgui potenciar a les escoles una llengua, que tristament és majoritària a Catalunya? El PSC amb propostes com aquestes dóna cova a personatges que defensen arguments com que el castellà està en perill en terres catalanes. Retòrica cansina de personatges com per exemple el Sr. Losantos amb la seva verborrea colonialista a la COPE o el Sr. Rajoy amb els seus discursos lingüístics de llautó al congrés dels diputats. Ja ens agradaria que tinguessin raó, però malauradament qui veritablement està una situació de formar part del llistat de llengües mortes, és la nostra.
Des de que el PSC està al govern de la generalitat, s’ha baixat la lluita de la integració lingüística per potenciar el català i pel contrari afloren propostes innecessàries i absurdes com les de la tercera hora del castellà.
És molt urgent que hi hagi un canvi de govern a Catalunya i que els que entrin posin fil a l’agulla en temes linguístics per reconduir aquesta greu situació. No pot ser que els immigrants passin del català de la manera que ho fan, no pot ser que el català no estigui representat pràcticament en els productes de consum ni en els culturals, no pot ser que vagis a comprar i el dependent de la botiga et digui que li parlis en castellà perquè no entén el Català......


David Morgades i Clopés

NO A UNA SOCIOVERGÈNCIA A LA GENERALITAT:


Després d’haver patit durant tants anys una aliança de partits antagònics a la generalitat no entenc que hi hagi qui aposti per fer un pacte entre el PSC i CiU. Què podria aportar al país un pacte amb un partit espanyolista? Doncs res de res, això només seria més brou del mateix plat de sopa i ja n’estem tips d’aquest règim polític.
Si es vol encarar el futur del país cap una aposta sobiranista el PSC avui per avui no hi pot formar part ja que es declara un partit clarament espanyolista i favorable a mantenir la unitat amb l’estat espanyol.
Jo aposto per un govern amb tots aquells que vulguin lluitar per la independència, per formar un estat més d’Europa, per un futur català sense Espanya.
Crec que seria bo que CiU o CDC agafés el timó del país des de la presidència de la generalitat i estigués recolzat pel candidat que surti del congrés d’ ERC amb un compromís clar de sumar per assolir objectius pactats previament.
No es pot perdre més temps, quan ERC tingui clar el seu candidat ha de trencar el tripartit i obligar al PSC a convocar eleccions anticipades a la generalitat. Ja fa masses anys que el govern català perd pistonada i enforteix Espanya amb la seva debilitat.

David Morgades i Clopés