divendres, 31 d’agost del 2007

EL TITELLAIRE DE L'ÈXIT


L’èxit que han assolit els dragons catalans en la modalitat esportiva de rugbi 13 no és flor d’un dia. Un bon grapat de persones han treballat de valent i han invertit moltes hores i il·lusions per assolir la gran epopeia d’arribar a la final del campionat de la Carnegie Cup celebrada a Wembley.
La llotja feia patxoca, fent gala de la presència dels representants de l'Associació Catalana de Rugbi Lliga i de la representació del Govern de la Generalitat, amb el Secretari General de Vicepresidència, Rafel Niubó, i el Director General de Projecció Exterior d'Organitzacions Catalanes, Ignasi Doñate.
A l'inici del partit es va obsequiar a la monarca anglesa amb els Segadors himne nacional de Catalunya, interpretat per l'orquestra de “la Reina d'Anglaterra”.
Si hi ha una persona a qui destacaria d’entre totes les que han fet possible aquesta fita, no és altre que el meu bon amic de la Catalunya nord, el Sr. Enric Balaguer, a qui podeu veure a la fotografia amb el president del parlament el Sr. Enric Benach.
L’Enric ha mogut bé els fils, impecable treballador ha estat el virtuós almirall de la nau catalana que ha aconseguit desembarcar un equip català de rugbi 13, a la terra del big ben, dels sex pistols i de les cabines de telèfons vermelles. S’ha abocat amb tots els sentits, no ha escatimat temps ni esforços per aconseguir que avui Catalunya es pugui sentir orgullosa d’haver estat representada a Anglaterra pels Dragons de la Catalunya nord.
A Madrid han enfollit i amb la seva gelosia irreverent encara es pregunten amb quins beuratges, encanteris , conjurs o poderosa màgia han pogut aconseguir els catalans fer d’un partit de rugbi un acte institucional i reivindicatiu.
Des d’aquest humil post et dono les gràcies en nom del país, Enric.


David Morgades i Clopés