dijous, 9 d’agost del 2007

EL MAG SENSE MÀGIA


És agost i les vacances em deixen el temps que durant l’any trobo a faltar per tal de poder fer les coses que em plauen més. Per exemple: agafar un llibre de la nissaga d’en Harry Potter i gaudir de les màgiques aventures d’aquest jove aprenent de bruixot.
Alguns podreu pensar que és lectura per nens, però els que heu llegit alguns dels seus llibres sabreu que d’això res de res.
Puc dir que ja he devorat el gruix de l’últim llibre d’una col·lecció de 7 volums que toca a la fi, quina llàstima!. Als fans que n’estem enganxats se’ns acaba el suc que s’hi dona.
De fet, potser és millor així, ja que aquest últim llibre no m’ha agradat massa, i per ser la culminació de la història del jove mag més famós de la literatura, amb perdó d’en Merlí, l’he trobat bastant pobre de contingut. Sembla com si la màgia de l’autora s’hagués esvaït, com si les idees se li haguessin evaporat, com si hagués escrit aquest llibre perquè tocava per contracte.
Com ja sabeu, tot s’acaba en aquesta vida, així que l’estiu que bé tindré que buscar-me una lectura diferent. Per sort en el camp dels llibres sempre hi ha molt on triar, de segur que en trobaré algun d’interessant que apareixerà a les meves mans com per art de màgia i podré passar l’estiu resseguint les línies negres, que algun autor prou bo haurà impregnat de la seva imaginació.


David Morgades i Clopés