divendres, 2 de març del 2007

LA FABULA DEL BARÓ DESTRONAT


Una vegada hi havia un baró que governava un poble de mar, l’home feia el que podia per fer-ho bé, però cada dia quan s’aixecava i es mirava al mirall, s’adonava que no estava fet per ser la figura que liderés el poble.
Feia sol, i va decidir passejar a peu per una fabrica antiga que tenia una xemeneia ferma i que a tothom agradava veure-la allà, ja que forma part de l’historia del poble, però que incomprensiblement ell havia decidit enderrocar, no se sabia ben bé perquè.
Un jove que portava una mora a la ma, li va preguntar perquè es trobava tant trist, i el baró tot moix li va dir que no sabia que fer perquè els ciutadans l’estimessin, ja que tot el que decidia fer li sortia malament.
El jove després de sentir les paraules del baró, li va dir que a ell li passava el contrari, i que tota la gent del poble l’estimava, perquè era amable, comprensiu i sempre estava disposat a ajudar els demés, i que això el feia sentir molt feliç.
Quan el baró va sentir el que el jove li digué, va entendre que ja havia trobat la solució al seu problema, deixaria que el jove portés les rendes del govern al poble i així ell es sentiria content per haver trobat una persona capaç de fer el que ell no s’havia fer, donar el que el poble necessitava i que ell no havia sigut capaç de complaure.
El jove de la mora a la ma, va esdevenir un magnífic governant i el poble va créixer i prosperar com mai s’hauria imaginat.



David Morgades i Clopés

NARCISISME ELECTORAL


Mataró està d’enhorabona i en especial el barri de l’Havana, perquè en el més d’Abril, l’escola Anxaneta, després de mil i un anuncis d’acabament, finalment acollirà els alumnes, en unes condicions segons sembla prou òptimes.
Però perquè a manca de 2 mesos d’acabament del curs escolar s’ha de trasbalsar a la canalla, i en especial als d’educació infantil, fent-los fora del seu àmbit de treball?.
Si fóssim mal pensats, que no ho som, potser recordaríem que hi ha les eleccions municipals a tocar, però no, es clar, això seria manipulació electoralista, i evidentment això seria lleig, només plantejar la possibilitat de que algú busques vots aprofitant una fotografia d’una ignaguració d’un centre escolar estaria fora de lloc, i seria demagògic.
Per tant estem convençuts que la raó de fer el canvi a només dos mesos de tancar les portes del centre només es deu al bon funcionament escolar i que tot estarà en perfectes condicions; ni tant sols hi hauran goteres quan plogui (si es que plou, es clar).
En definitiva estem molt satisfets de poder obrir les portes de la nova escola en un clima festiu i de joia, en el que se’ns dubte no estarà mancat d’alguna cara coneguda, malgrat siguin d’aquelles que últimament surten fins i tot a l’escudella.


David Morgades i Clopés