dilluns, 28 d’abril del 2008

L’OLI CONTAMINAT I LA HIPOCRESIA DEL MINISTERI DE SANITAT:



Semblava que després de l'oli de colza, ja no era possible un altre cas semblant, però resulta que sí. El ministeri de Sanitat detecta uns olis contaminats amb hidrocarburs i el primer que fa és dir que ningú compri oli de gira-sol perquè és clar, ningú que encarà no s’hagi contaminat ho faci sota la seva responsabilitat. Que en són d’hipocrites! si els suposats controls de qualitat dels aliments funcionessin com ens asseguren, no haurien permès que aquests productes en mal estat arribessin a les prestatgeries dels supermercats.
Un altre punt a tenir en compte, és que només parlen d’oli de gira-sol com a producte únic contaminat, però i tots els productes que en porten en els seus ingredients? Potser si ens entretenim a mirar la composició del que tenim dins els armaris de casa descobrirem que tot pot estar contaminat.
Abans les empreses feien servir olis i grasses vegetals procedents de la palma o del coco en els productes alimentaris, però els van canviar per gira-sol perquè és millor pel colesterol. Si ho mirem amb atenció podem trobar aquest oli en: el tomàquet fregit, la bolleria industrial, el pa de motllo, les galetes... és a dir, tots aquells productes que precisen olis o grasses vegetals per la seva elaboració.
Però és clar això no es pot dir perquè pots paralitzar un país, imagineu què passaria si ens posem a pensar quins olis utilitzen els menjadors escolars, els restaurants i fins i tot la pizza que encarreguem a domicili.
Però tothom tranquil que hi haurà una selecció natural com en el cas de les vaques boges i si et toca mala sort i sinó millor. Què hi farem, continuarem tenint fe cega amb el ministeri de sanitat que tan bé procura per nosaltres.

David Morgades i Clopés




EL MÓN DE L'ANXANETA:


Diumenge vaig anar amb la família a la festa intercultural de l’escola Anxaneta de Mataró. Vam començar fent una cercavila amb ball de gegants pels carrers de l’Havana a ritme de tambors i acompanyats d´ un sol magnífic que volia participar de la festa regalant-nos una temperatura immillorable. Després ja a l’interior de l’escola vam poder gaudir de les mostres gastronòmiques que alguns pares de l’escola provinents d’altres països del món havien preparat amb molta il·lusió. Al pati hi havia diferents estants que oferien els plats típics de cada terra, de Rússia, d´Uruguai, de Marroc, d´Argentina,......
La veritat és que era per llepar-se´n els dits i realment enriquidor. Iniciatives com aquesta fan possible que tots plegats, pares, mares i nens ampliem el nostre horitzó gastronòmic i cultural.
Felicitats a l’AMPA i a totes les persones que han fet d’aquesta idea un gran èxit.

David Morgades i Clopés