dimarts, 25 de març del 2008

EL CONGRÉS DE CDC MARCARÀ UN ABANS I UN DESPRÉS DE LA POLÍTICA CATALANA:


Si les conclusions que surten del congrés de CDC són que s’ha de liderar el camí cap a la plena sobirania de Catalunya les coses a la política catalana no tornarà a ser mai més el mateix.
Esquerra republicana haurà d’assumir que ja no serà el partit majoritari que defensi la sobirania de la nostre nació, el seu paper haurà de ser el de total recolzament a qui tingui més suport social. La continuïtat del Tristpartit ja no s’aguantarà per enlloc i els republicans hauran de sortir d’aquest govern de caire espanyolista i formar-ne un altre clarament sobiranista.
Abans que arribin les properes eleccions autonòmiques ja hi hauria d’haver acords ferms i previs que donessin un grau de confiança als ciutadans per fer l’esforç d’anar a votar un futur polític esperançador.
Ara bé, si CiU opta clarament pel camí sobiranista ERC ha de fer un pas que doni confiança i fer una moció de censura al PSC l’endemà mateix. Tots aquells convergents que sempre hem apostat clarament per la via sobiranista estem a punt de veure acomplerts els nostres desitjos. Tan de bo serveixi per fer el canvi que necessita convergència per tornar a ser el partit polític abanderat a Catalunya.
David Morgades i Clopés