divendres, 20 de juliol del 2007

QUI NECESSITA LA CORONA?


La revista el Jueves ha estat víctima de la censura moderna a causa de l’últim número que ha publicat. En l'exemplar es fa una sàtira d'alguns dels components de la família reial fent l´ acte sexual. La ironia fa referència a l’ajut de 2500 € que rebran els ciutadans per part de l´estat per fill nascut.
Segons els mitjans d’informació els autors poden ser imputats per un delicte contra la corona. Realment escandalós, sí senyor, és que no se’ls pot tocar als que viuen dels altres sense fotre brot, només faltaria!.
Si fem memòria l’estat espanyol era una república i l’únic motiu pel qual ara és un estat monàrquic és perquè va ser condició indispensable per instaurar la democràcia. Va ser l’última voluntat del terrorisme franquista. No es va fer cap consulta al poble, va ser una imposició que es va tancar hermèticament dins d´una llei inflexible, que és diu constitució.
Què diferència a una persona que neix amb un suposat títol d´ una altra que neix en una casa d’un que no té títol, res de res, perquè això de la sang blava ja no s’ho creu ningú.
La monarquia en el segle XXI és un arcaisme destinat a un museu i no hauria de tenir futur en una societat moderna. Cal posar-la dins d´ un bagul i llençar la clau al fons del mar.
En la societat moderna tothom hauria de pencar per guanyar-se les garrofes, sense diferències. O no tots neixem de la mateixa manera?.

David Morgades i Clopés