diumenge, 25 de febrer del 2007

TERRA A L'HAVANA


Barri marítim i de poca població, l’havana sempre s’ha caracteritzat per ser un tros de Mataró molt especial. La poca població pel fet de ser una zona amb pocs pisos formiguers, ha fet que sigui una part de la ciutat una mica peculiar, on els que hi viuen han aprés ha conformar-se amb els pocs serveis que hi han a la zona i l’oblit amnèsic de l’ajuntament.

La previsió d’augment de població, molt considerable per el barri que ha fet la corporació municipal, ha fet que els veïns comencin a estar seriosament preocupats per la manca de reserva de sòl destinat als serveis dels mataronins de l'havana que per lògica tindrien que estar previstos alhora de decidir un estudi demogràfic considerable d’augment poblacional en una part de la ciutat ja faltada historicament de serveis.

No es pot donar llicències per enderrocar la zona industrial per exemple dels carrers Solís, o Pacheco i rodalies, sense preveure una part d’aquest sol destinat a millorar la vida del barri.

Si donen els permisos d’edificació sense preveure les necessitats dels que hi viuen i els nou vinguts, l’ajuntament serà cooperador necessari dels problemes que sorgeixin que es veuen a venir per tothom, i que només podrà resoldre expropiant algun pobre veí amb la fórmula del feudalisme modern amb el que ja han sigut agredits alguns veïns del camí Ral i rodalies

A li fi de tot plegat esperem que l’Ajuntament no tingui massa terra a l’havana i si sòl públic previst que no perjudiqui a cap ciutadà del barri.


David Morgades i Clopés