dilluns, 5 de maig del 2008

ÉS POT SER DE CENTRE I SOBIRANISTA ALHORA?:


Els components del tristpartit van vendre als ciutadans que eren els màxims representants del catalanisme i que s’unien perquè tots eren partits d’esquerres. Doncs bé, el temps ha demostrat que d´entre els components dels tres partits l’únic que realment ha defensat la catalanitat dins del marc de maniobra que li han deixat ha estat ERC.
Després de tots aquests anys de govern tripartit ha quedat demostrat que el PSC va enganyar als republicans i que de catalanistes en tenen tan com la mà dreta del cacic.
La direcció d’esquerra ja no pot tornar a caure en el mateix error, després d’enfrontar-se al seu congrés de partit haurà de defensar una nova estratègia que els permeti tenir un paper rellevant a la política catalana. L´estratègia hauria de ser per força una aliança amb CiU. Aquesta nova aposta no seria més arriscada pels seus interessos que la que van fer en el seu dia amb el PSC.
El que ha de tenir molt clar CiU és que si ERC li dóna suport per tornar a governar haurà de treballar per aconseguir la sobirania del país, ja no només pels acords que facin sinó per la voluntat de molts militants de CiU que volen lluitar per la plena sobirania de Catalunya.
Potser pot sorprendre a tots aquells que associen les esquerres amb la voluntat de tenir un estat propi, però puc assegurar que gran part de la família convergent hi dóna ple suport. Ser de centre i sobiranista alhora no és cap ambigüitat sinó una altra forma de veure les necessitats del país amb un mateix objectiu: recuperar la plena autonomia de Catalunya i ser un estat més d’Europa.

David Morgades i Clopés