dijous, 15 de maig del 2008

SILENCI CONTRA ETA:


Avui el govern de Mataró ha fet uns minuts de silenci per mostrar el rebuig a la banda terrorista ETA i per homenatjar a la víctima mortal i els ferits del seu últim atemptat. Tots els que hi hem assistit ho hem fet amb convicció i amb ganes de que tothom vegi que tots els grups polítics de la ciutat tenim una voluntat unànime en el rebuig de la violència d’aquests assassins.
Per desgràcia aquest tipus d’actes és van repetint amb massa assiduïtat
i la solució per acabar amb el terrorisme encara no és veu per enlloc. Fa masses anys que dura i segurament quan ho han passat pitjor els terroristes, malgrat em costi reconeixeu, va ser quan el PP i el PSOE en l’època Aznar és van posar d’acord per pressionar al màxim l’entorn d’ETA.
Tal vegada hi va haver una petita oportunitat d’acabar amb el conflicte en l’última treva que van pactar amb el govern central, però que evidentment van ser els mateixos etarres els que van demostrar que tot era un parany i que no pensaven accedir a deixar la violència en cap moment.
Potser posar als assassins etarres en escac és l’únic camí que es pot seguir i la idea d’una negociació pactada és una utopia a la que el Sr. Zapatero ja ha renunciat del tot.
Estic segur que algun dia els ciutadans podrem viure amb la seguretat de que ningú ens posarà un explosiu al costat de casa, fins llavors la lluita policial i judicial contra ETA és l’únic camí possible.
David Morgades i Clopés
David Morgades i Clopés

LA SAMARRETA DE LES SANTES, SEMPRONIANA 1 JULIANA 0:


Semproniana s'ho mira, remena la pilota, remata i gooooooool. Fora conyes, barrejar una festa cristiana amb el futbol és com a mínim susceptible de crítica. Fer servir com a imatge del rètol de les Santes de Mataró un l´estampat clàssic d’una samarreta de futbol amb els color del Mataró em sembla una antítesis del bon gust i de la ideonitat.
L'única raó que em veal cap per motivar la defensa per part de l’ajuntament d’aquests dibuix és la necessitat de crear polèmica i que tothom en parli. Si realment aquest és el motiu per haver escollit aquest disseny diu molt poc dels dirigents polítics encarregats de triar-la. Personalment m’agrada el bon disseny i l’art i sóc sincer si us dic que per a mi és el pitjor disseny de la Festa Major de Mataró que recordo en molts anys. Ara bé, algú va dir una vegada que en qüestió de gustos no hi ha res escrit, doncs potser que comencem a fer punta als llàpissos.
David Morgades i Clopés