dimecres, 19 de setembre del 2007

L’ORIGEN OBLIDAT DEL PSC


Recordo de petit, que el meu pare tenia un amic a qui li agradava explicar les seves experiències viscudes en l’època de la transició. Es declarava socialista i catalanista i fins i tot va acabar sent regidor d’un municipi del Maresme.
Fa pocs dies, vaig coincidir amb ell pel carrer i em va confessar sentir-se trist per com havia canviat el socialisme catalanista de llavors amb el que hi ha ara. Em deia que semblava com si aquells joves socialistes que es manifestaven pels carrers de Barcelona i que corrien empaitats per la policia franquista, cridant visca Catalunya i visca la llibertat, ja no hi fossin en el socialisme català.
Haig de reconèixer que em va fer reflexionar, però crec que tenia raó, sembla com si el PSC hagués fet una simbiosi i ara s’hagués convertit amb el PSOE, només conservant les seves antigues sigles.
A la nostre ciutat, només cal mirar cap a l’ajuntament i veure’m que els socialistes mataronins són donats a fer gala del seu espanyolisme més radical.
Per posar només un exemple del que dic podeu veure a la fotografia l’actual regidor de Participació ciutadana del PSC a Mataró, el Sr. Carlos Fernández, lluint una samarreta de la selecció espanyola i portant el cap tapat amb una bandera espanyola perquè no se li vegin les protuberàncies per un excés de calci.
A vegades em costa d’entendre com els socis del tripartit, sobretot a nivell de la generalitat,no tenen sentiments de traició al país i a la seva pròpia filosofia política.


David Morgades i Clopés