diumenge, 13 d’abril del 2008

LA MONARQUIA ÉS UNA IMPOSICIÓ AL POBLE?:



El canal televisiu “la sexta” ha fet un programa per intentar imaginar un estat espanyol republicà al segle XXI. Realment es nota un cert interés popular en una forma d’estat republicà. Sempre que es fa alguna manifestació al carrer de qualsevol tema es poden veure persones que porten els colors de les banderes republicanes i símbols antimonàrquics.
Podem dir que els fonaments que justifiquen l'existència de la monarquia es basen en el títol 2 de la Constitució Espanyola. Jo em pregunto: si els representants polítics de la transició no haguessin acceptat la voluntat del cacic d’imposar la monarquia sí o sí com a moneda de canvi per la llibertat, es podria haver tirat endavant la democràcia i la constitució? Penso que no, la monarquia no va ser acceptada amb una consulta popular on el poble pogués dir la seva, va ser clarament imposada per pebrots.
Què passa? doncs que com menys ignorant és el poble menys entén i més contrari és a la monarquia. No accepta que el seu esforç en el dia a dia a la feina i a la vida serveixi per mantenir unes persones que viuen envoltats de luxes i riqueses a costa dels demés.
La constitució s’ha de reformar i fer una consulta popular per veure quina classe d’estat volen els ciutadans. Si el resultat és que es vol una república que abdiquin els que els toqui fer-ho. Després de tot el poble és el que tira endavant un estat, per tant ha de ser el sobirà i el que ha de decidir com vol ser governat.


David Morgades i Clopés