dimecres, 23 d’abril del 2008

SANT JORDI, EL FESTIU LABORABLE:


M’agrada molt el dia de Sant Jordi, gaudeixo veient l’ambient que hi ha als carrers, persones amb llibres i roses a les mans, adolescents amb parades de flors que intenten vendre’t la rosa vermella, groga o blava tan si com no per treure´n un euro pel viatge de fi de curs.
M’agrada veure com els ciutadans converteixen un dia laborable en el dia més festiu de l’any, surten de les feines encara que sigui momentàniament per participar i formar part d’aquest aparador social que té ressò a tot el món. Per un dia, les imatges de Catalunya són notícia arreu mostrant les seves tradicions i la màgia d’un dia com el d´avui.
Imagineu el que podríem perdre si fos un dia festiu en el calendari anual, la gent marxaria de pont, s’aixecaria tard del llit, els carrers només es veurien les llambordes grises esperant pacientments que algú les trepitges. De cap manera s’ha de permetre canviar la laboralitat de Sant Jordi, si deixés d’existir la rebeldia social que fa màgica aquesta diada podria significar el fracàs del dia més fantàstic de l’any a casa nostra. Feliç Sant Jordi a tothom.
David Morgades i Clopés