dissabte, 13 d’octubre del 2007

L'OMBRA DEL POLLASTRE:


La cosa no deixa de ser curiosa, si un individu va amb una esvàstica nazi, amb bon criteri se l’acusarà d’apologia al genocidi. Per contra, si un individu d’aquests mononeuronals asipnàptics porta una fotografia d’en Quico o un pollastre al mig d’una bandera espanyola no passa res, ens diran: que estem en democràcia home!.
Perquè ho entengueu, la imatge d’un terrorista d’estat que l’últim que volia amb el seu caciquisme ranci era la democràcia, està tolerat, de fet, fins i tot és moda. Que en saben els nostres legisladors de fer lleis, només faltaria.
A qualsevol altre estat del món es perseguiria als ex ministres del dictador i se’ls jutjaria per crims de guerra, es confiscaria el que el cacic va robar i es tornaria als hereus de les víctimes, s’esborrarien tots els vestigis que quedessin del règim feixista de la vida pública i es condemnaria per unanimitat entre tots els partits polítics la dictadura i tots els que la venerin. Que en són de rucs els altres països, oi?.
En canvi, com que a l’estat espanyol són tant espavilats i progressistes, l’últim dia 12 d’octubre hem pogut veure molts exemples de com permeten que es divulgui la fotografia del terrorista en diferents productes. Algú em vol explicar per què no obliguen a retornar tot allò que es va robar i que encarà està en mans de la família Franco? Per què fan els ulls clucs davant una fundació que encoratja lliurement les accions del cacic , entre moltes altres bestieses.
Em pregunto fins quan els néts de les víctimes del franquisme haurem d’aguantar aquesta vergonya de viure sense sol perquè ens el tapa aquesta ombra allargada del pollastre. Què fa falta per fer justícia en un país que encarà pateix una memòria històrica amb moltes cicatrius obertes?
David Morgades i Clopés