dilluns, 10 de març del 2008

HARAKIRI CATALÀ:


Abans de reflexionar després d’un dia d’eleccions tan gris per Catalunya vull felicitar al PSOE/PSC perquè ha guanyat amb una amplia majoria envers els demés partits.
Ara bé, com ha aconseguit l’èxit són figues d’un altre paner. L’Anàlisi podria ser multifactorial : una bona campanya política (malgrat em dolgui reconeixe-ho), un atemptat indignant d'ETA, la por a que guanyés el llop o el que és el mateix el PP, i fins i tot la mala planificació dels partits minoritaris. Potser em deixo alguna cosa més, però a grans trets és ben bé això.
Confesso que ahir per un moment se’m va gelar el cor quan l’ombra de la majoria absoluta del PSOE/PSC estava cada vegada més a prop. Pensar que durant quatre anys el país podria estar sotmès a una política centralista sense fissures i amb la generalitat conquerida pels mateixos que manen a Madrid, es feia insuportable. Hauria estat un període molt fosc de la història del nostre país. Ara toca moure fitxa, i qui l’ha de moure són ERC i ICV, el seu pacte amb els socialistes espanyols ha tingut fruïts en forma de davallada del seu electorat. Ha quedat demostrat que pactar amb el PSOE/PSC només els beneficia a ells i perjudica als seus socis minoritaris. El Sr. Carod Rovira i la seva formació només té una sortida, desfer el govern d’entesa i convocar una moció de censura contra el Sr. Montilla. Han d’entendre que ara no convé una presidència socialista a la generalitat, s’ha de fer pressió i l’única formació capaç de fer-ho és CiU. Sr Carod si us plau, reaccioni, Catalunya ho necessita.
David Morgades i Clopés