dimarts, 18 de març del 2008

RECORDANT LES VÍCTIMES DEL FRANQUISME:


Ahir amb la Margarida Colomer (historiadora) i en Miquel Torner (Marxaire) vam assistir als actes de commemoració del 70è aniversari dels bombardeigs a Catalunya durant la Guera Civil. Es van recordar els atacs aeris per part de l’aviació italiana i alemanya que realment van ser els assassins principals dels ciutadans catalans que hi van perdre la vida. Sorprenentment es veu que a Italia volen homenatjar a alguns dels pilots assassins com si fossin herois de guerra posant els seus noms a carrers o places d’alguna població Italiana. Esfereïdor, vergonyós, poca-solta, indignant, se m’acabarien els adjectius per condemnar aquesta proposta d’alguns polítics italians. Per sort des de la pròpia Itàlia ja han sortit veus per condemnar aquesta proposta sàdica i de mal gust.
Penso que ja és hora de perseguir tot allò relacionat amb el feixisme, tan l’espanyol com l’Italià o de qualsevol lloc del món. Està clar que a l’estat espanyol el govern té molta feina a fer, des de retirar qualsevol simbologia franquista, com il-legalitzar la fundación Francisco Franco, o com no perseguir i jutjar per còmplices del terrorista d’estat als ex ministres del dictador que encara són vius (Fraga, Samaranch,.......).
Sr. Zapatero faci el favor de treure la baieta i el Mr. Prooper polític i comenci a netejar tota la brutícia feixista de la societat contemporània, que ja fa massa temps que fa pudor.
Des d’aquest bloc vull fer una abraçada a totes les víctimes dels bombardejos per la seva fortalesa i valentia per afrontar la vida amb aquests greuges irreparables que mai s’esborraran de la seva memòria.
Abans de finalitzar vull destacar la presència en aquest acte de la Mataronina Paquita Plà i Bosch víctima d´un d´aquests bombardejos a la nostra ciutat, amb qui el conseller Saura va tenir la gentilesa de voler-se fotografiar.


David Morgades i Clopés