dilluns, 27 d’agost del 2007

EL CAÇADOR DE SOMNIS


L’ofici de vendre fum, és un dels més vells del món, amb perdó del que a tots ens ve abans al cap. Els il·lusionistes de circ, són els professionals del fum que més s’assemblen a un polític que intenta convèncer a un electorat descontent.
L’amic del Sr. Montilla i del Sr. Saura, diu i pregona als quatre vents que l’any 2014 farà un referèndum a Catalunya per decidir si els ciutadans volen la independència del nostre poble.
Sr. Rovira si vostè és capaç d’aconseguir aquesta fita, em trauré el barret i pensaré que he estat militant en un partit equivocat i que la filosofia d’anar picant pedra per aconseguir els grans objectius de país era errònia.
La veritat és que vostè parla però no diu res, enraona però ningú l’escolta, fa sons però està en una illa deserta.
Per què no li pregunta als seus socis de govern què en pensen de la seva proposta? Per què no explica al poble quins sons els tràmits necessaris per fer un referèndum d’aquestes característiques? Per què no admet que ajuntar-se amb el PSC li ha fet perdre l’oremus i el nord? Per què ens intenta enganyar amb mentides que toquen la sensibilitat d’una nació històrica?
Plegui i deixi de desvariar, l’únic que està fent en el seu partit és un espectacle de bufonatge de tres quarts de rosca. Sincerament ERC, ha tingut dirigents màrtirs com el Sr. Lluís Companys i no es mereix un líder de pa sucat amb oli.
Vostè s’ajunta a un partit nacionalista espanyol i a la vegada intenta enlairar l’esperit sobiranista d’un poble que ja ha patit prou. Catalunya no necessita somnis, necessita fets.
A Catalunya no li fa falta recórrer a un referèndum impossible que Madrid mai permetrà, no ha de preguntar el que és a ningú, ja ho diu la seva història per si sola.
S’ha de lluitar per la sobirania sense referèndums, ni dubtes, perquè mai ha deixat de ser una nació, només a perdut la seva autogestió. Això és el que cal recuperar Sr. Rovira, res més.
Si vol un consell deixi pas a persones amb més criteri que vostè per dirigir el seu partit, segur que Catalunya li agrairà.
David Morgadesi Clopés