dilluns, 17 de març del 2008

UN TRIPARTIT SOBIRANISTA A MATARÓ:


A la presentació del llibre sobre el PSC d’en Xavi Mir a la llibreria Robafaves de Mataró es van poder observar les diferències importants d’opinió, encara que no insalvables, entre les idees majoritàries d’ERC, CiU i la CUP.
En Xavi representava ERC, en Juli (CUP) i jo la cultura política de CiU. Haig de reconèixer una desavinença important amb els arguments d’en Juli Cuellar. Mentre ell defensava que no hem de treballar políticament a Madrid i sí potenciar el dret a decidir, jo li reflexionava sobre el compromís polític amb els votants que esperen que es tregui profit pel país de pactes que es puguin aconseguir des de la capital de l’estat espanyol.
La postura d’en Xavi, evidentment s’acostava a la del representant de la CUP, però és curiós que al final tots volíem un estat sobirà per Catalunya i això és el que realment importa. Només si per part de tots aconseguim afluixar les nostres diferències podrem destensar la corda que ens lliga a Espanya, però per aconseguir això han d’entendre que CiU és imprescindible i el PSC només és un obstacle que cal enretirar. Mentre ERC doni suport a un partit nacionalista espanyol com el partit socialista serà impossible arribar a la sobirania que tots volem. Ells veuran que els interessa més, si el poder o el bé del país.
David Morgades i Clopés