dilluns, 17 de març del 2008

UN TRIPARTIT SOBIRANISTA A MATARÓ:


A la presentació del llibre sobre el PSC d’en Xavi Mir a la llibreria Robafaves de Mataró es van poder observar les diferències importants d’opinió, encara que no insalvables, entre les idees majoritàries d’ERC, CiU i la CUP.
En Xavi representava ERC, en Juli (CUP) i jo la cultura política de CiU. Haig de reconèixer una desavinença important amb els arguments d’en Juli Cuellar. Mentre ell defensava que no hem de treballar políticament a Madrid i sí potenciar el dret a decidir, jo li reflexionava sobre el compromís polític amb els votants que esperen que es tregui profit pel país de pactes que es puguin aconseguir des de la capital de l’estat espanyol.
La postura d’en Xavi, evidentment s’acostava a la del representant de la CUP, però és curiós que al final tots volíem un estat sobirà per Catalunya i això és el que realment importa. Només si per part de tots aconseguim afluixar les nostres diferències podrem destensar la corda que ens lliga a Espanya, però per aconseguir això han d’entendre que CiU és imprescindible i el PSC només és un obstacle que cal enretirar. Mentre ERC doni suport a un partit nacionalista espanyol com el partit socialista serà impossible arribar a la sobirania que tots volem. Ells veuran que els interessa més, si el poder o el bé del país.
David Morgades i Clopés

5 comentaris:

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
JULI CUÉLLAR ha dit...

Ja m'agradaria veure el PSC a l'oposició i no al govern de Mataró... ara per ara, malauradament, la possibilitat d'un govern municipal d'orientació sobiranista és molt improbable. No és impossible, però ho veig molt difícil. D'una banda hi ha l'aritmètica electoral (clarament desfavorable) i de l'altra hi ha les diferències entre CiU, ERC i CUP, que a nviell municipal no són insalvables però en molts aspectes són difícils de conciliar.

L'ALMOGÀVER DE L'HAVANA ha dit...

Juli estic segur que el dia que CiU de Mataró pugui sumar per fer govern amb ERC i potser la CUP serà possible fer un canvi de govern a Mataró. Si parlem de país evidenment els resultats del congrés d'ERC seran bàsics perquè hi hagi un canvi de govern a la Generalitat. Tinc l'esperança de que surti un líder d'ERC que vulgui fer un govern amb CiU i fer fora a un president espanyol i que de cap manera ens deixarà avançar mai cap a la sobirania.

Una abraçada

David

Anònim ha dit...

llàstima haver-me perdut aquest xou tant xulo que vau fer!
a veure com fareu aquest tripartit sobiranista si cada dia teniu menys vots!
per cert, aquest govern s'oposaria a la barbàrie d'eta?

L'ALMOGÀVER DE L'HAVANA ha dit...

Anònim, en el moment que siguem capaços de fer pinya en ves de llenya, segur que els ciutadants ho veuran més clar a l'hora d'anar a votar. No en tinc cap dubte.

Una abraçada

David.