diumenge, 28 d’octubre del 2007

STRIKE A LES SELECCIONS:


Aquest cap de setmana ens hem llevat amb una bona notícia, la Federació Catalana de Bitlles i Bowling ja és membre de ple dret de la Federació Internacional.
Que ningú pensi que estem parlant d’un esport minoritari, perquè el Bowling a nivell mundial té més de 100 milions de practicants, convertint-se així en un dels esports amb més afeccionats.
Aquest esport està reconegut pel Comitè Olímpic pel que es pot entendre que si les bitlles fossin un dels esports que formen part de les olimpíades, la nació catalana seria un equip més que competiria en les properes olimpíades de Pequín . Això voldria dir que Catalunya i Espanya competirien entre si amb tota normalitat, que Catalunya seria olímpica a partir d’ara en la disciplina de Bitlles i sobretot que la veda és oberta i s’ha creat un precedent.
Quan parlem de precedent podem entendre que s’ha creat una jurisprudència per tal d´aconseguir el reconeixement internacional de totes les altres disciplines esportives. Ara ja no hi haurà arguments a Madrid per posar traves i entrebancs als esportistes catalans perquè juguin amb els colors del seu país.
Senyors/es estem a un esglaó d’arribar a Ítaca, propera parada, finalització del trajecte internacional.


David Morgades i Clopés