diumenge, 16 de setembre del 2007

CARRER DEL CONTENIDOR NÚMERO 17, C.P. 08307, MATARÓ:




L’ajuntament de Mataró i en concret el regidor d’ERC d’habitatge, el meu bon amic, el Sr. Francesc TEIXIDOR, han tingut la idea d’encetar un nou projecte d’habitacles per viure a la nostre ciutat: les mal anomenades vivendes contenidor.
Sincerament aplaudeixo la seva iniciativa i empenta, si l’objectiu és frenar l’especulació, els preus abusius del mercat i les hipoteques salvatges, em sembla perfecte. Ara bé, potser algú es podria plantejar com hem arribat a l’extrem de substituir el totxo pel ferro, la vivenda clàssica per un contenidor de vaixell reciclat, la finestra quadrada per l’ull de bou.
Els pioners que comprin aquests pisos de metall i baix cost, crearan expectació entre els altres ciutadans que estaran a l’expectativa de conèixer l´ experiència dels qui viuran entre un rectangle metàl·lic, amb parets pintades amb mini i una fredor camuflada entre parets de cartró.
Aquest escrit no vol ser una crítica a una idea que crec que pot ser un pedaç per fer pensar als qui han posat la corda al coll de molts ciutadans i ciutadanes per la resta de la seva vida, sinó una reflexió a les conseqüències d’haver permès des del govern que s’arribés a aquesta situació.
Una d´aquestes conseqüències pot ser una baixada espectacular del preu dels habitatges clàssics per fer front al baix preus d’aquestes noves vivendes.
Com sempre el poble és qui paga la parsimònia i permisivitat política que finalment ha acabat amb una proposta de canvi en el model d’habitatge. De les cavernes als contenidors.
Si voleu fer un cop d’ull als models d’habitatges d’aquestes característiques mireu la web que us proposo: http://www.frabprefab.com/fabfiles/containerbayhome.htm.
David Morgades i Clopés