dilluns, 24 de desembre del 2007

UN CAFÈ AMB EN JAUME PRIMER:


Dissabte vaig anar a fer la compra a un supermercat de prop de casa, concretament al c/ Rojas de Mataró. Vaig tenir l’agradable sorpresa de trobar entre mil i una ampolles de l’apartat de licors, una de whisky etiquetada en el nostre idioma. No era rodona sinó rectangular de forma vertical, de cap rodó, harmònica, formosa i guarnida amb una etiqueta platejada amb un dibuix del Rei català Jaume Primer.
El que em va sorprendre gratament va ser l’inscripció de la part posterior de l’ampolla, deia així:

"Hi havia una època en que la Nació Catalana era políticament lliure, econòmicament rica, lingüísticament plena i ideològicament creadora.Que el record de les gestes que va protagonitzar el nostre Rei Jaume I ens serveixin per enfortir la moral i el caràcter dels catalans.Catalunya ha de retornar a la seva època d'esplendor, i així poder contribuir a formar l'Europa moderna del segle XXI".

Com em va commoure veure un producte etiquetat en català reivindicatiu com aquest! No només estava escrit en la nostra llengua sinó que a més feia una crida valenta als demés fabricants a fer el mateix.
Avui per celebrar el Nadal em prendré un cigaló amb en Jaume I, potser demà ho pugui fer amb en Guifré el Pilós qui ho sap. Felicito als responsables d’aquest producte per la seva empenta i els desitjo molt d’èxit en la seva iniciativa. Hi si us agrada el bon whisky de Malta, potser que el tasteu, que pel refredat, got de whisky i cap tapat.


BON NADAL A TOTS ELS LECTORS


David Morgades i Clopés