divendres, 25 d’abril del 2008

EL MEU DISCURS A L'ASSEMBLEA DE MILITANTS:


Si una cosa em caracteritza com a persona és que m'agrada dir el que penso en moments importants. Ahir no va ser una excepció a l'assemblea de militants quan vaig fer el meu discurs davant dels companys que havien d'escollir els delegats pel congrés de CDC. Vull transcriure en aquest post el discurs on reflexava part de la meva opinió de cap on s'ha d'orientar el partit:


" Catalunya i Espanya han mantingut un matrimoni de conveniència i unió durant molts anys, però enguany estan en un període de separació indefugible.
El fet de patir atacs per part d'Espanya provinents d´ alguns polítics i mitjans de comunicació ha estat la gota que ha fet vessar el got.
Convergència durant molts anys ha fet una aposta autonomista per aconseguir autogovern sense fer gaire remor, i s'han aconsseguit coses però de forma molt lenta. Avui això ja no toca, ara toca lluitar per la plena sobirania i si pot ser liderar-la, fer pedagogia que arribi als ciutadans i entenguin les avantatges d'aquest divorci amb Espanya.
Hem de fer conèixer a Europa i al món la voluntat de ser una nació amb estat propi i buscar el suport internacional.
No ens hem de limitar a fer una casa gran del catalanisme que fa olor a èpoques de transcissió i recorda una foto amb blanc i negre d'en Lluís Llach cantant l'Estaca. Hem de tenir la casa gran del sobiranisme i permetre l´entrada a tothom que hi vulgui estar.
La filosofia de partit de CDC ha de canviar, les estratègies a seguir s'han de confeccionar des de zero, les diferents iniciatives per refundar el partit han d'acabar sent una sola i sense cap fisura.
En quant als socis d'Unió hauran de decidir seguir amb nosaltres capa a la plena sobirania o trencar la federació. Tot aquell que cregui que el camí és aquest pot pensar en mi com a delegat en el congrés".
I fins aquí vaig parlar, us haig de dir que vaig sortir com a penúltim delegat dels escollits a l'assemblea. Respecto l'opinió de tothom i potser encara el partit no està prou madur com per caminar per aquesta línea però jo n'estic convençut i no sóc l'únic. Molts companys pensen així i el temps donarà la raó a uns o als altres, haurem d'esperar.
David Morgades i Clopés

PRECEDENT HISTÒRIC A LES SELECCIONS ESPORTIVES CATALANES:


Aquest Sant Jordi ha anat acompanyat de la victòria clara del pols que han mantingut la selecció catalana de bitlles amb l’espanyola pel reconeixement internacional de la catalana.
Ahir va ser un dia històric que obre una mica més el camí cap al reconeixement absolut de totes les disciplines esportives de Catalunya a nivell mundial. La sentència del TAS va rebutjar el recurs presentat per la federació espanyola contra l’acceptació de la catalana de bitlles aprovada a Monterrey l’any passat. És el primer cop que una federació catalana és admesa en una federació reconeguda pel COI i que també té com a membre l´ espanyola.
L’èxit d’aquesta victòria li hem d’atribuir en gran part al president de la federació catalana de bitlles el Sr. Joan Ricard, el qual vaig tenir l’honor de conèixer quan la plataforma pro seleccions esportives catalanes el va guardonar amb el premi Lluís Companys de l’any 2007 .
El camí ara és més planer i el govern català ho ha d’aprofitar per impulsar el reconeixement de totes les disciplines esportives que s´hi vulguin afegir i aprofitar l’escletxa oberta que no podran tancar per molt que s’esforcin des de les federacions espanyoles. A la foto hi podeu veure en Joan Ricard acompanyat d'en Joan Mora i de mi mateix el dia del lliurement del premi Lluís Companys.

David Morgades i Clopés