divendres, 25 d’abril del 2008

PRECEDENT HISTÒRIC A LES SELECCIONS ESPORTIVES CATALANES:


Aquest Sant Jordi ha anat acompanyat de la victòria clara del pols que han mantingut la selecció catalana de bitlles amb l’espanyola pel reconeixement internacional de la catalana.
Ahir va ser un dia històric que obre una mica més el camí cap al reconeixement absolut de totes les disciplines esportives de Catalunya a nivell mundial. La sentència del TAS va rebutjar el recurs presentat per la federació espanyola contra l’acceptació de la catalana de bitlles aprovada a Monterrey l’any passat. És el primer cop que una federació catalana és admesa en una federació reconeguda pel COI i que també té com a membre l´ espanyola.
L’èxit d’aquesta victòria li hem d’atribuir en gran part al president de la federació catalana de bitlles el Sr. Joan Ricard, el qual vaig tenir l’honor de conèixer quan la plataforma pro seleccions esportives catalanes el va guardonar amb el premi Lluís Companys de l’any 2007 .
El camí ara és més planer i el govern català ho ha d’aprofitar per impulsar el reconeixement de totes les disciplines esportives que s´hi vulguin afegir i aprofitar l’escletxa oberta que no podran tancar per molt que s’esforcin des de les federacions espanyoles. A la foto hi podeu veure en Joan Ricard acompanyat d'en Joan Mora i de mi mateix el dia del lliurement del premi Lluís Companys.

David Morgades i Clopés