dijous, 5 de juny del 2008

LA TERCERA HORA D'ESPANYOLITZACIÓ DEL PSC:



Com és possible que es vulgui potenciar a les escoles una llengua, que tristament és majoritària a Catalunya? El PSC amb propostes com aquestes dóna cova a personatges que defensen arguments com que el castellà està en perill en terres catalanes. Retòrica cansina de personatges com per exemple el Sr. Losantos amb la seva verborrea colonialista a la COPE o el Sr. Rajoy amb els seus discursos lingüístics de llautó al congrés dels diputats. Ja ens agradaria que tinguessin raó, però malauradament qui veritablement està una situació de formar part del llistat de llengües mortes, és la nostra.
Des de que el PSC està al govern de la generalitat, s’ha baixat la lluita de la integració lingüística per potenciar el català i pel contrari afloren propostes innecessàries i absurdes com les de la tercera hora del castellà.
És molt urgent que hi hagi un canvi de govern a Catalunya i que els que entrin posin fil a l’agulla en temes linguístics per reconduir aquesta greu situació. No pot ser que els immigrants passin del català de la manera que ho fan, no pot ser que el català no estigui representat pràcticament en els productes de consum ni en els culturals, no pot ser que vagis a comprar i el dependent de la botiga et digui que li parlis en castellà perquè no entén el Català......


David Morgades i Clopés

5 comentaris:

Otger Cataló ha dit...

Home David, dir que el català està en perill es tant ridícul com dir el mateix del castellà.

Et recomano la lectura de l'estudi del UOC sobre la salut de la nostra llengüa.

Això no vol dir, però que la defensa i la protecció a la nostra llengüa no sigui necessaria.

L'ALMOGÀVER DE L'HAVANA ha dit...

Edu fes una prova, només has de sortir al carrer o anar a un institut públic i després digue'm quina és la llengua més parlada per les persones que viuen a Catalunya.

Una abraçada

David

Josep (sl) ha dit...

Una cosa és el coneixement i l'altra l'us social. El PSC no li interessa la integració. Perquè ells s'han alimentat i s'alimenten dels Guettos lingüístics castellanoparlants del cinturo rojigualda sobretot.
Trista és la nula oposició d'un partit què és fa catalanista a les vulneracions del nostre autogovern i de la nostra realitat lingüística. De fet la direcció d'aquest partit sols ha pogut maquillar aplaçant la aplicació per evitar problemes interns davant un congrés difícil. El trist és què la oposició d'ERC a la 3a hora va ser com a reacció a causa de la oposició de CiU.

L'ALMOGÀVER DE L'HAVANA ha dit...

Cert, i el més trist és que alguns dels candidats a la presidència d'ERc com el Sr. Carretero volen donar continuitat al Sr. Montilla, que s'ho faci mirar.

Fins aviat

David

cusí ha dit...

la resposta seria semblant a la que te fet al altre post, i com se sol dir, el problema no és equivocar-se sino no rectificar, i ciu si no recrdo malament va votar en contra del etiquetatje en català, això si junt amb el psc i el pp
per tant aplaudiria una rectificació
clar que tmbé exigiria que erc que està al govern apretés mes enaquests temes