dijous, 3 d’abril del 2008

I SI TRENQUEM LA FEDERACIÓ?:


En el proper congrés de CDC poden passar moltes coses, una d’elles que es trïi una nova filosofia de partit que orienti l’objectiu final cap a un estat propi català. Si això acabés passant UDC hauria de triar entre afegir-s´hi o trencar amb CDC.
Si decidís no sumar-s´hi , quines serien les conseqüències d’aquest trencament? segurament mínimes per CDC que mantindria aproximadament el mateix número de votants, però greus per Unió que hauria de decidir cap on vol tirar. Decidís el que decidís ho tindria magre per tornar a ser el que és ara.
És veritat que dins de la gent d´ Unió hi ha gent molt vàlida, però no sé si els que hi ha acceptarien trencar la política autonomista per una sobiranista. S’hauria de veure, potser després del congrés convergent podrem tornar a encetar aquest tema i aclarir-lo del tot, qui ho sap.

David Morgades i Clopés

7 comentaris:

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Unknown ha dit...

Que CDC té més pes a la federació que no pas UDC és indiscutible. Ara bé, si us separeu (tant de bo), no n'acabo d'estar segur de què no us en ressentissiu... UDC ajuda a transmetre una imatge moderada que sovint us va molt bé per captar vots d'altres opcions... com per exemple el PP.
La cosa va de captar vots, i separant-vos donarieu una imatge de radicalització que haurieu de matitzar immediatament.
Hey, és la meva opinió... tot i això, sí, sóc partidari de què cadascú segueixi el seu camí.

L'ALMOGÀVER DE L'HAVANA ha dit...

Si Unio anés amb el PP seria la seva fi. No crec que ens penedissim de trencar la federació, ara bé si s'avenen a lluitar per la plena sobirania de Catalunya no tenim perquè trencar.

David

Unknown ha dit...

Jeje -tu dient "lluitar per la plena sobirania de Catalunya" i m'ha vingut la imatge mental d'en Duran-. No té pinta...

Bon cap de setmana!!!!!

L'ALMOGÀVER DE L'HAVANA ha dit...

Si és molt possible, però potser s'hauria de retirar i donar pas a un líder amb les idees més contemporaneas.

David

Quim Fernàndez ha dit...

Hola David,

Segur que en el debat, que ha de ser intern, del proper congrés avançarem encara més en el camí de definir l’autogovern i la sobirania que volem. Però això tampoc és nou. Et recomano llegir la primera ponència del 13è Congrés (http://www.convergencia.org/media/118.pdf), veuràs com les paraules autogovern, dret a decidir per nosaltres mateixos, sobirania, ... hi surten constantment.

Convergència sempre ha tingut sobiranistes, el que mai havia tingut són tantes plataformes.

Pel que fa als companys d’Unió, jo no m’atreveixo pas a generalitzar. En conec molts que són tant sobiranistes com nosaltres. Encara que pugui ser una anècdota (sobre que representa això hi hauria molt a discutir), l’únic regidor de CiU a Mataró que ha pres possessió prometen per imperatiu legal, és militant d’Unió.

Una abraçada,
Quim

L'ALMOGÀVER DE L'HAVANA ha dit...

Gràcies Quim, ho llegiré. Jo no dubto que hi hagi gent d'Unió sobiranista, el que dubto és que faran si s'han de posicionar clarament a lluitar per aquest objectiu.

Una abraçada

David