dijous, 17 de gener del 2008

VOLEM TOT L’ENSENYAMENT EN CATALÀ:

El Sr. Rajoy, sent fidel a la filosofia anticatalana del seu partit, vol retallar el català de l’ensenyament primari fins a un 50 %. Jo dic que el que s’ha de fer és una contraproposta: tot l’ensenyament a Catalunya en Català des de primària fins als doctorats universitaris.
Primària, secundària, mòduls, diplomatures, llicenciatures, masters, doctorats..... exclusivament en Català. I per què no?
Hem de recordar als Srs. del PP que aquí només hi ha una llengua pròpia i que el bilingüisme és producte de la colonització espanyola. Si bé és veritat que tothom ha de poder parlar amb la llengua que cregui oportuna també és veritat que a les institucions i centres educatius és bàsic que només hi hagi la llengua pròpia per garantir-ne la supervivència. No s’ha d’oblidar que actualment i sense exagerar ni mica la nostra llengua es troba en una situació sensiblement crítica i cal protegir-la per ajudar ha que visqui entre nosaltres en un futur.
David Morgades i Clopés

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Estic completament d'acord amb tu, David, partint de la base que, malauradament, això no és possible.
Una cosa, però, no estic d'acord amb el discurs proteccionista cap al català... entent-me, tot i que és quelcom que tots acabem fent, un nouvingut aquí no tindrà cap interès en aprendre la nostra llengua si només va sentint missatges rollo "el català està amenaçat", "cada cop el parla menys gent", "no es pot fer servir en segons quins àmbits"...
Penso que, més que 'defensar-lo', al català se l'ha de 'promocionar'. Se n'han de cantar més les virtuds i no recórrer tant al lament (que, malgrat tot, té raó de ser).

L'ALMOGÀVER DE L'HAVANA ha dit...

Albert entenc la teva argumentació i en part tens raó, però pensa que la llengua catalana és ignorada en gairebé tots els àmbits del dia a dia al nostre país. Només ens queda l'ensenyament, si ens treuen això ens hauran guanyat del tot, per aquest motiu ens ataquen tan insistenment, perquè ho saben.

David