dimarts, 11 de març del 2008

PERQUÈ ELS VOTS D’ERC VAN ANAR A PARAR A LA BUTXACA DEL PSOE?:


La lògica i la política no s’entenen i una prova palpable es pot veure en la davallada d’ERC. Personalment no entenc que un electorat que es declara independentista català prefereixi votar a un partit antagonista com el PSOE/PSC (que és un sol partit) a un sobiranista nacionalista com CiU per castigar el seus líders.
Però que no són capaços de veure que la filosofia socialista només entén Espanya com a estat únic i mai a la vida es plantejarà la sobirania de Catalunya? Que no veuen que els catalans hem estat a punt de donar una majoria absoluta a un partit on militen personatges com els Srs. Bono o Ibarra, que tantes vegades han insultat el nostre país i a les persones que hi vivim.
De veritat Catalunya es mereix aquesta humiliació? després d’aguantar estoicament el caos ferroviari, la prepotència centralista per no donar les competències que manquen al país, després de la retallada per dues vegades de l’estatut per part del PSOE/PSC, per què han tenyit Catalunya de vermell?
Sincerament que s’ho facin mirar.
David Morgades i Clopés

4 comentaris:

Unknown ha dit...

Jo crec q és, entre molts altres motius, per la pèssima campanya que ha fet ERC i l'excel·lent campanya del PSOE (deixem-nos de tonteries, lo del PSC és un camelo).
M'explico: ERC ha plantejat la campanya (com a mínim dóna tota la sensació) com si la majoria dels votants que li van donar els vuit escons estiguessin ja fidelitzats i s'ha dedicat a 'vendre' independència amb arguments que no arriben al nivell de pati d'escola, enlloc d'optar per una campanya més comercial i menys compromesa ideològicament (fer-ho seria enganyar? no ho crec, ja que penso que encara és massa d'hora per parlar d'independència com un objectiu a assolir a curt termini. Per tant, haurien d'haver seguit prioritzant el missatge esquerranós per sobre del separatista per arribar a més gent). Dit això, també s'haurien d'haver seguit presentant de forma molt més intensa com el partit anti-pp (com ho van fer a les últimes generals i els va sortir collonut).
És el que precísament ha fet el PSOE. La por vers el PP ven molt a Catalunya (com per no fer-ho!) i els sociates l'han capitalitzada de forma exemplar. Conec algun votant d'ERC (d'altres es van quedar a casa=càstig, encara que no hi estigui gaire d'acord) que es va decantar pel PSOE. Per què? doncs això, demà ja parlarem d'independència i sobiranisme, avui no vull manant un partit de fatxes que deixin de banda les polítiques socials.
Dit això, jo no vaig trobar una opció millor que seguir votant als meus 'burrus' preferits...

L'ALMOGÀVER DE L'HAVANA ha dit...

Al menys tu ets fidel a les teves idees cosa que hi ha qui no ho és.
Però insisteixo, una persona que es declari independentista no és llògic que voti un partit centralista espanyol com el PSOE/PSC.

David

Unknown ha dit...

Però pensa que aquí sempre es determina el vot per la vessant 'nacional' (per anomenar-ho d'alguna manera) i la vessant 'econòmico social' (la cada cop més fictícia dreta-esquerra). Malgrat l'independentisme, la bossa de votants d'ERC comparteix alguna afinitat amb el PSOE, que en algun moment determinat li pot suposar vots de més (com ha passat) al senyor Petazero (com diuen al Polònia).
Sense que sigui una crítica, passa algo semblant entre CiU i PP (per les polítiques econòmiques de tipus liberal, encara que els Aznar Boys cada cop són més ultranacionalistes espanyols -per això van perdent eleccions- i menys un partit de dretes).

L'ALMOGÀVER DE L'HAVANA ha dit...

Et puc assegurar que a CDC hi ha moltissima gent que vol la sobirania, per tan esquerra hauria d'aprofitar-ho i deixar-se d'històries d'esquerres. Després de tot no es nota gire que siguin d'esquerres, no?: Audi, escoles privades dels nens del Sr. Montilla que ves a saber el que valen,.....


David